Scheidingsbemiddeling

Geplaatst op

Goede afspraken zijn de start van een nieuw begin!

Als scheidingsbemiddelaar, professioneel mediator en financieel deskundige leidt Liesbeth Klaarenbeek u stap voor stap door de turbulente periode van de scheiding heen.

Bij het verbreken van een relatie, of dat nu een echtscheiding, een ontbinding van het geregistreerd partnerschap of de verbreking van een samenwoning betreft, is het vaak erg lastig om te praten over de zaken die geregeld moeten worden. Dat is ook niet vreemd, want tijdens een scheiding kunnen de emoties hoog oplopen en de partners onzeker zijn over hun (financiële) toekomst en de toekomst van de kinderen.

Tijdens deze periode van scheidingsbemiddeling komen we tot weloverwogen afspraken, die goed voelen voor alle betrokkenen. Dit is fundamenteel voor het opbouwen van een nieuw leven. We zetten ons er voor in de communicatie tijdens de scheidingsbemiddeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe werkt het

Beide (ex-)partners gaan samen met scheidingsbemiddelaar Liesbeth Klaarenbeek van de Familiezaak West-Friesland om de tafel om samen tot een regeling te komen. Deze regeling komt tot stand zonder te procederen. De gesprekken zijn in de eerste instantie gericht op het verbeteren van de communicatie en het verschaffen van duidelijkheid rond de financiële situatie, zodat er ruimte ontstaat voor een eerlijk onderhandelingsproces.

Financiële gevolgen

Liesbeth Klaarenbeek van De Familiezaak West-Friesland informeert u uitgebreid over partneralimentatie en/of kinderalimentatie. Wat zijn de mogelijkheden voor de woning, de spaarrekeningen, de lijfrentes, de eigen zaak, opgebouwde pensioen, auto etc.? Wat zijn de fiscale gevolgen en mogelijkheden?

Scheidingsbemiddelaar - De Familiezaak West-FrieslandU komt samen tot een besluit, zonder rechtszaak

U en uw (ex-)partner beslissen zelf over wat er wel en niet gaat gebeuren in de toekomst. Dat is dus anders dan bij de traditionele manier van scheiden. Daarbij bepaalt namelijk de rechter, als partijen er samen niet uitkomen, wat wel of niet kan en mag na de scheiding. En daar kunnen opnieuw problemen door ontstaan.

Het voordeel van deze bemiddeling is dat u beiden achter het besluit staat. In plaats van elkaar het leven zuur te maken, blijft u met uw (ex-)partner over de problemen overleggen en niet strijden. De kans op totale ontwrichting van de relatie wordt daardoor heel klein. Met name wanneer er kinderen zijn, is dit van groot belang.

Uiteraard is het ook belangrijk dat de zakelijke kant goed in het oog wordt gehouden. Over het algemeen bent u met mediation een stuk voordeliger uit dan dat u ieder met uw eigen advocaat gaat procederen.

Liesbeth Klaarenbeek

Bij scheidingsbemiddelaar Liesbeth Klaarenbeek van De Familiezaak West-Friesland zijn zowel de juridische als de financiële aspecten in vertrouwde handen. Zij combineert voor u haar juridische achtergrond met haar jarenlange ervaring als financieel specialist.

Liesbeth Klaarenbeek is afgestudeerd jurist, professioneel mediator met accreditatie Familierecht. Daarbij is zij ingeschreven in het register van de FFP (Federatie Financieel Planners).

Wat kost het

De Familiezaak West-Friesland is graag duidelijk over de kosten van de dienstverlening. We adviseren u om eerst te controleren of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). De Familiezaak West-Friesland biedt namelijk geen gefinancierde rechtsbijstand.

We werken met een uurtarief, maar ook kunnen we een vast tarief (met maximum aan aantal uren) aanbieden. Na een kosteloos eerste gesprek, zullen wij u een goede inschatting geven van de kosten.

Neem contact op voor een eerste gesprek.

 

Wij zijn werkzaam in de omgeving Hoorn, Zwaag, Wognum, Enkhuizen, Medemblik, Drechterland, Avenhorn, Purmerend, Schermer, Beemster, Edam, Volendam, De Goorn, Schagen en Heerhugowaard.